Tanzania (0)

Parcul National Kilimanjaro este situat langa orasul Moshi in nordul Tanzaniei. Muntele Kilimanjaro se ridica peste campiile aride culminand la inaltimea de 5895 m (varful Kibo). Ascensiunea pe Kilimanjaro se poate face pe sase trasee, cel mai usor si mai popular fiind traseul Marangu (pe traseu se afla cabane alpine).

 

Parcul National Tarangire este situat in apropiere de Arusha, in nordul Tanzaniei, si se intinde pe o suprafata de 2850 kmp de-a lungul raului Tarangire. Este unul dintre cele mai putin vizitate parcuri din Africa si din aceasta cauza pastreaza un aer aparte, de taram inca nedescoperit. Ofera peisaje minunate cu baobabi si paduri de salcami si este renumit pentru populatia impresionanta de elefanti si de feline, dar puteti vedea si zebre, antilope gnu, porci mistreti, precum si multe specii de pasari.

 

Craterul Ngorongoro este partea centrala a Ariei de Conservare Ngorongoro, care este situata la 180 km vest de Arusha. Craterul este o imensa caldare vulcanica cu diametrul de 19 km si o adancime de 600 m, formata prin prabusirea vulcanului Ngorongoro, acum 2-3 milioane de ani. Putem spune ca aici este un mic colt de rai, unde s-a pastrat un mare numar de animale, printre care antilope gnu, zebre, gazele, bivoli, elefanti, hipopotami, lei, gheparzi, leoparzi si stoluri de flamingo roz. Fauna de aici include aproape toate speciile intalnite in Africa de est, printre care si rinocerul negru, o specie pe cale de disparitie, ocrotita de guvern.

 

Serengeti National Park este un parc legendar, unde se produce anual cea mai mare migratie animala din lume, incepand cu luna februarie, cand peste 2 milioane de antilope gnu si peste 200.000 de zebre pleaca in cautarea hranei de pe dealurile din regiunea nordica spre campiile din sud, traversand raul Mara. Cu o suprafata 30.000 kmp, dintre care 14.000 kmp pe teritoriul Tanzaniei, parcul este cel mai mare din Tanzania. Parcul gazduieste 70 de specii de mamifere si circa 500 de specii de pasari. Gazelele, antilopele gnu, zebrele si bivolii sunt doar cateva dintre speciile de ierbivore intalnite aici. Parcul este recunoscut si pentru cei cinci rezidenti de seama, recunoscuti ca "The big five", cum sunt denumite cele mai pretioase cinci trofee de vanatoare din Africa: leul, leopardul, elefantul, rinocerul si bivolul. Pe langa acestea se pot admira gheparzi, gazele si girafe.

 

Rezervatia Lake Manyara - numele vine din dialectul masaai si denumeste o specie de euforbia. Are o suprafata de 325 kmp, din care 231 kmp sunt ocupati de Lacul Manyara, iar restul, in cea mai mare parte de campii inundate, paduri de smochin, salcam si mahon. Atractia parcului o constituie leii cataratori. Aici se mai gasesc babuini si ierbivore: hipopotami, elefanti, girafe, antilope gnu, impala, porci salbatici, precum si o colectie impresionanta de peste 300 de specii de pasari migratoare: flamingo, berze si pelicani.

 

Zanzibar este un arhipelag langa coasta de est africana, fiind alcatuit dintr-o serie de insule mici si doua mari: insula Zanzibar, ce are o suprafata de 1.658 kmp si insula Pemba, de 984 kmp. De secole, farmecul exotic al Zanzibarului a captivat calatorii de pretutindeni. Adusi parca de vanturile musonice, exploratori, sultani, negustori de sclavi sau simpli comercianti, toti si-au jucat intr-un fel sau altul rolul in fascinanta istorie si cultura cosmopolitana a arhipelagului. Aici gasiti plaje fine cu nisipuri albe, recifuri de corali si o istorie interesanta de mai bine de 2000 ani.  Coasta de vest a Zanzibarului este fragmentata datorita existentei recifurilor de corali si are o plaja de nisip ingusta, iar apa este adanca chiar de langa tarm, pe cand coasta de est, pana spre nord, datorita expunerii la actiunea intensa a valurilor si mareelor, are plaje largi, cu nisipuri fine, albe, sau doar par albe pentru ca soarele straluceste mai tare aici.

Cerere oferta

Va vom contacta in cel mai scurt timp!

Suport Online

Telephone number of Gianina 0743872080
Telephone number of Adriana 0722752464

Cauta

Calendar

« Mai 2013 »
Lun Marţi Mie Joi Vin Sâm Dum
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31    

Fotografii Turisti

Parteneri:

 

sigla dr paraschivescusigla netopia

Contact

: Această adresă de email este protejată de spambots. Trebuie să aveți JavaScript activat ca să o puteți vedea.

: +40 0217941458

: Sos Mihai Bravu nr.390, Bl. B2C, Sc.1, Ap.17, Sector 3

Facebook

Scroll to Top